Doorgaan naar artikel

Herkomstaanduiding groente in winkels rommeltje

Een steekproef in vier verschillende supermarkten in het midden van het land laat zien dat alleen al bij glasgroente meerdere fouten met herkomst worden gemaakt.

Consumenten kregen in vier gevallen de verkeerde herkomst vermeld op de prijskaartjes. In twee gevallen was geen herkomst te achterhalen op prijskaartje, krat of productsticker.

Een winkel van Emté maakte het wel erg bond met Spaanse tomaten die als Nederlandse werden verkocht, maar ook snacktomaten en gele paprika die als Spaanse werden aangeduid, maar waar Nederlandse in de schappen lagen. Bij de snacktomaten werd de aanduiding ‘import’ aangegeven als land van herkomst, maar het ging om Nederlandse.

Albert Heijn maakte een fout bij de aubergine die als Nederlandse werd aangeduid op het prijskaartje van de winkel, maar waar het duidelijk om Spaanse aubergine ging.

Bij een winkel van Plus lagen gesealde rode en gele paprika zonder herkomstaanduiding op verpakking, prijskaartje of productsticker. Gezien de uitstraling en vorm van het product moet het om Spaanse gaan.

Bij een winkel van Lidl waren alle geprinte prijskaartje correct weergegeven.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin