Doorgaan naar artikel

Biosuper zet zich af tegen gangbare groente

De biologische supermarktketen Ekoplaza zet zich in een radiocampagne af tegen gangbare groente en fruit.

In de radiospot laat de supermarktketen een biologische teler zeggen dat in biologische groente en fruit meer antioxidanten zitten dan in gangbare groente en minder resten van bestrijdingsmiddelen. De biologische groente en fruit van Ekoplaza zijn deze week 25 procent goedkoper in deze campagne.

De spot is opmerkelijk omdat de wetenschappelijke discussie over gezondheidseffecten van biologische groente en fruit nog niet is uitgewoed. Koepel Bionext zou zo’n vergelijking niet snel maken, laat het weten. Er zijn aanwijzingen voor zo’n claim, maar niet alle onderzoeken komen tot zo’n uitkomst.

Hans van Mierlo, verantwoordelijk voor marketing binnen Udea, weerspreekt dat het spotje zich afzet tegen gangbare groente en fruit. “We belichten alleen de voordelen van biologische groente en fruit. Daarvoor hebben we feitelijke informatie gebruikt van het Louis Bolkinstituut. We zeggen niet dat biologische groente en fruit gezonder is dan ganbare.” Eén van de winkels van Ekoplaza stelt dat het spotje inderdaad op de radio te horen is, maar dat nog geen vragen in de winkel zijn gesteld door klanten.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin