Doorgaan naar artikel

Faunafonds vergoedt geen schade meer op natuurgronden en dijken

De vergoedingen van wildschade op natuurgronden wordt beperkt. Dat maakt het Faunafonds bekend. Het gaat om gronden van natuurorganisaties die boeren en tuinders in gebruik hebben.

Alleen als een marktconforme prijs wordt betaald voor die gronden en er geen beperkingen gelden voor landbouwkundig gebruik, is een tegemoetkoming voor wildschade uit het Faunafonds nog mogelijk.



Ook voor wildschade op waterkeringen is voortaan geen vergoeding meer mogelijk. Volgens het Faunafonds is hier geen sprake van normale agrarische productie en is de kans op schade voorzienbaar.



Verder komt schade aan bol-, knol- en wortelgewassen die na 1 december nog op het veld staan, niet meer voor vergoeding in aanmerking. Deze uitsluiting geldt niet voor bloembollen- of onderdekkersteelten, waarbij gewassen in de wintermaanden worden geteeld en waarbij ze worden afgedekt met bijvoorbeeld stro of plastic.



De veranderingen gelden voor verzoekschriften die vanaf 12 juni zijn ingediend. Verzoekschriften kunnen vanaf 1 juli alleen nog digitaal worden ingediend via faunafondsschade.nl.

Share this

Afbeelding
Johan Oppewal

chef redactie ondernemen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin