Groentenprijzen winkels dalen

laatste update:11 sep 2012 321

Nederlandse winkels verlaagden de groentenprijzen in augustus met vier procent ten opzichte van juli. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
001_boerderij-image-1063136.jpeg

De daling is normaal voor de lastige afzetmaand augustus. In 2008 en 2009 kelderden de prijzen in augustus met 7 procent, de laatste twee jaar is het prijsbeeld stabieler met dalingen van twee tot drie procent in augustus.

Het CBS heeft voor augustus wel precies dezelfde prijsindex afgegeven als augustus 2011, de maand waarin de Ehec nog een drukkende rol speelde op de markt.  Winkels hebben in die crisis niet de verlaagde inkoopprijs volledig doorgerekend, zo mag geconcludeerd worden.

De winkelprijzen in augustus liggen de laatste drie jaar wel tien procent hoger dan 2008 en 2009.

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.