‘Britse belasting EU-vrachtwagens raakt export’

236

Verladersorganisatie EVO onderzoekt berichten dat de Britse overheid een belastingmaatregel voorbereidt op buitenlandse vrachtwagens.
001_boerderij-image-1068992.jpeg

Buitenlandse maatschappijen zouden duizend pond (ruim .1200 euro) per vrachtwagen moeten betalen om het Verenigd Koninkrijk te beleveren. Volgens EVO is het door Prinsjesdag nog niet gelukt hierover opheldering te krijgen, maar zou zo’n maatregel slecht zijn voor de Nederlandse exportpositie. EVO onderzoekt of zo’n maatregel wel kan volgens Europese regels. Handelskoepel Frugi Venta kon nog niet reageren.

De Britse krant The Independer stelt dat de maatregel in ieder geval voor 2015 zal zijn ingevoerd en Britse transportmaatschappijen een gelijke positie moeten geven als buitenlandse concurrenten. In verschillende EU-landen moeten Britse chauffeurs immers ook heffingen betalen.

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.