Doorgaan naar artikel

Telers vragen Bleker bij bezoek om aardwarmtebeleid

Aardwarmtetelers in de Koekoekspolder hebben tijdens een bezoek van demissionair staatssecretaris Henk Bleker gepleit voor een passend aardwarmtebeleid voor kleine energieprojecten als in de tuinbouw. Bleker bezocht een reeks tuinbouwbedrijven in dat gebied met CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum.

Greenhouse Geopower, een aardwarmtebedrijf gevestigd in de Koekoekspolder, liet Bleker donderdagmiddag zien dat telers als de gebroeders Vahl nu al het gasverbruik met 80 procent hebben teruggebracht.



Directeur van Greenhouse Geopower Radboud Vorage vroeg Bleker zich in te zetten voor zaken als een garantieregeling; “Anders is het onmogelijk voor telers om financiering te krijgen”.  Ook pleitte Vorage ervoor dat het ministerie probeert pensioenfondsen te interesseren voor aardwarmteprojecten. Zij hebben een langetermijnvisie die past bij projecten in de tuinbouw, aldus Vorage. Verder zou het ministerie ervoor moeten zorgen dat het toezichtsorgaan SodM zich niet opstelt als in de olieboringsbranche, maar rekening houdt met de specifieke tuinbouwsituatie.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin