Nieuws

Boegbeeld Loek Hermans dringt aan op bundeling

0 353 Algemeen

De komende jaren moet sneller worden overgegaan tot fusies en andere vormen van samenwerking, anders is het te laat. Daartoe is een visie nodig die dat besef versterkt.
Boegbeeld Loek Hermans dringt aan op bundeling

Loek Hermans, voorzitter van Greenport Holland, en boegbeeld van de tuinbouwsector, wil daar nadrukkelijk mee aan de slag. Hermans zegt dat in het ledenblad Coforta Magazine. Het boegbeeld legt een stevige nadruk op dat deel van zijn taken voor Greenport Holland; de markt.

Hermans vindt dat met minder partijen op de markt grote stappen in het buitenland gezet moeten worden. Krimp van Nederlandse areaal is niet erg als het betekent dat Nederlandse telers met buitenlandse partijen of telers joint ventures aanzetten. Hij noemt Vietnam, een land dat groter is dan Duitsland en waar grote kansen  liggen de Nederlandse teeltkennis om te zetten in ondernemingen.

door Jeroen Verheul

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.