Doorgaan naar artikel

Huis van de smaak nu officieel open

Donderdagmiddag 11 december heeft ex-voorlichter Joop de Hoog het Huis van de Smaak, de verswinkel in Delfgauw van ex-komkommertelers Kees en Jan Kranenburg, officieel geopend.

Joop de Hoog is in Delfgauw geboren en getogen. Hij weet nog dat op de plaats van de nieuwbouwwijk Emerald ‘broeisla’ onder plat glas werden geteeld. Eerst ging de sla op de veur met ondergewerkte stalmest, daarna kwamen de komkommers. Door de warmte en de CO2 groeiden de groenten als kool. Kennisuitwisseling via internet bestond nog niet, maar als er een tuinder in het gebied begon met lucht uithalen, volgden de anderen achter elkaar het voorbeeld. Telers met bijnamen als ‘de artiest’, ‘bonenbuikie’ en ‘storm-pen’ brachten hun groenten met de boot naar de veiling: met de motorschuit naar veiling Delft of als je pech had duwend over het jaagpad naar de veiling in Pijnacker.

Vers uit de regio

Op de plek die vroeger Wipland heette staat nu het winkelcentrum Emerald met het Huis van de Smaak. In de verswinkel verkopen de broers zoveel mogelijk producten uit de omgeving. Zo komen de tomaten van Red Star en van Duijvestijn Tomaten, die het verse product aanvullen met tapenades en tomenades van met aardwarmte gedroogde tomaten. De gele, rode en groen paprika’s komen bij Oostland (Hendriks) in Berkel vandaan, de komkommers normaal gesproken van Jos van Paassen in Den Hoorn en de sla van Chris Noordam in Schipluiden. De vele soorten kaas en andere zuivelproducten komen van de ‘Groenehart-coöperatie en het vlees in de diepvries is afkomstig van biologische boer Duindam. Het enorme assortiment delicatessen en wijnen komt voornamelijk uit Frankrijk.

De winkel is eind september opengegaan. “We maken met versheid, hoge kwaliteit en smaak het verschil en dat voor een vriendelijke prijs. Het begint lekker te lopen”, zegt een tevreden Kees Kranenburg.



Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin