Aardwarmte

Aardwarmte wordt gezien als een veelbelovende en welkome energiebron voor glasteelten. Maar de subsidiekraan van de overheid dreigt dichtgedraaid te worden en dat kan wel eens de strop betekenen voor diverse aardwarmteprojecten. Groenten & Fruit maakte een overzicht van berichten over de aardwarmteontwikkelingen in tuinbouw.

Nieuws

 • Westland: meer aardwarmte ondanks tegenslag

  Westland: meer aardwarmte ondanks tegenslag

  Door de stagnatie in productie van warmte bij het aardwarmteproject Green Well in de gemeente Westland is er een afwachtende houding bij potentiële nieuwe initiatiefnemers en investeerders.

 • Californië start boring tweede geothermiebron

  Californië start boring tweede geothermiebron

  In glastuinbouwgebied Californië wordt in september gestart met voorbereidingen voor het boren van een tweede geothermiebron.

 • Agriport A7 opent aardwarmtebron

  Agriport A7 opent aardwarmtebron

  In glastuinbouwgebied Agriport A7 opende gedeputeerde Jaap Bond van Noord-Holland officieel de eerste geothermie-installatie van deze provincie.

 • Energiemiljoenen voor tuinders

  Energiemiljoenen voor tuinders

  Een nieuwe, minder risicovolle manier om toch succesvol naar aardwarmte te boren. Of goedkopere elektriciteit door aansluiting op een gelijkstroomnet. Dat zijn voorbeelden van door de overheid gesteunde investeringsprojecten, waarbij glastuinbouwbedrijven zijn betrokken.

 • Leon Ammerlaan en zijn broer Menno vertellen over hun warmtelevering via wkk en aardwarmtebron. klik op de link onder het artikel.

  Tuinders verwarmen zwembad, school en woonwijk

  Met een Europese subsidie starten glastuinbouwbedrijf Ammerlaan The Green Innovator en woningcorporatie Rondom Wonen deze maand de werkzaamheden voor het leveren van aardwarmte aan 470 appartementen in de wijk Pijnacker Noord.