Aardwarmte

Aardwarmte wordt gezien als een veelbelovende en welkome energiebron voor glasteelten. Maar de subsidiekraan van de overheid dreigt dichtgedraaid te worden en dat kan wel eens de strop betekenen voor diverse aardwarmteprojecten. Groenten & Fruit maakte een overzicht van berichten over de aardwarmteontwikkelingen in tuinbouw.

Nieuws

 • Energiemiljoenen voor tuinders

  Energiemiljoenen voor tuinders

  Een nieuwe, minder risicovolle manier om toch succesvol naar aardwarmte te boren. Of goedkopere elektriciteit door aansluiting op een gelijkstroomnet. Dat zijn voorbeelden van door de overheid gesteunde investeringsprojecten, waarbij glastuinbouwbedrijven zijn betrokken.

 • Leon Ammerlaan en zijn broer Menno vertellen over hun warmtelevering via wkk en aardwarmtebron. klik op de link onder het artikel.

  Tuinders verwarmen zwembad, school en woonwijk

  Met een Europese subsidie starten glastuinbouwbedrijf Ammerlaan The Green Innovator en woningcorporatie Rondom Wonen deze maand de werkzaamheden voor het leveren van aardwarmte aan 470 appartementen in de wijk Pijnacker Noord.

 • Mogelijk in 2016 kassen op Waddenglas

  Mogelijk in 2016 kassen op Waddenglas

  Dit jaar vindt geen gronduitgifte meer plaats in het glasgebied Waddenglas.

 • Wordt Buitenvaart een showcase voor de Floriade in 2022?

  'Animo voor impuls glasgebied Almere'

  De gemeente Almere wil in de aanloop naar de Floriade in 2022 onderzoeken hoe het glasgebied Buitenvaart kan worden versterkt.

 • Financiering blijft grootste knelpunt geothermie

  Financiering blijft grootste knelpunt geothermie

  De hoge kredietverlening-eis bij risicovolle voorfinanciering van geothermie blijkt nog steeds het belangrijkste struikelblok om aardwarmteprojecten van de grond te krijgen.