Doorgaan naar artikel

‘Rabo doet toch nog wat in wielrennen’

De goede naam van Rabobank had nogal te lijden de laatste jaren. Libor, renteswaps en een wielerploeg die stijf stond van de doping. Maar kom, zand erover.

Rabobank kon vier jaar geleden niet anders dan op smadelijke wijze het profwielrennen verlaten, nadat duidelijk was geworden dat de mannenprofploeg een broeinest was (geweest) van min of meer georganiseerd dopinggebruik. De droom van ooit Rabo-topman Herman Wijffels, zelf een fanatiek toerfietser, om het Nederlands wielrennen weer naar een hoger plan te tillen, liep uit op een drama.

Rustig afbouwen

De bank bleef trouwhartig toch nog wat doen in de wielrennerij. De opleidingsploeg bleef nog een tijdje rijden en tot vorig jaar reed een aantal van die zeer succesvolle Nederlandse wielrenvrouwen nog rond met de naam van dé agrarische coöperatieve bank op koersbroek en –shirt.

Is het dan nu helemaal afgelopen? Rijden alleen op retro beluste toeristen nog rond met dat opvallende oranje-wit-blauwe raboshirt?

Westlanders zijn nog steeds dol op fietsen en op retro Rabo-shirts. Foto: Kepetoni

Westlanders zijn nog steeds dol op fietsen en op retro Rabo-shirts. Foto: Kepetoni

Rabobank Westland

Niet helemaal. Rabobank Westland weigert, de onder Westlanders nog steeds mateloos populaire wielersport in de steek te laten. De negen Westlandse wielerrondjes rond de dorpskerk zijn de komende twee jaar verzekerd van de steun van de Rabobank Westland. Steun is er ook voor het op het programma zetten van de Rabo Dikke Banden Race voor de jeugd.

Nieuwe tijden, nieuwe ambities.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin