Doorgaan naar artikel

CDA haalt VVD in op poll gfactueel

De verkiezingskoorts in de tuinbouw begint op te lopen. De stemming op de verkiezingspoll op onze homepage is dit weekend razendsnel gekeerd ten gunste van het CDA.

Dinsdag kopten we nog dat de VVD de tuinbouwstem lijkt te gaan pakken. Op dat moment stonden de liberalen in onze verkiezingspoll duidelijk aan kop met ruim 30% van de stemmen. Het CDA kwam pas op plaats 3 met maar 11%.

Een week later zijn de christen-democraten met stip naar 1 gestegen: 45% van de bijna 300 stemmers houdt het op CDA. Misschien heeft de aandacht die Karin Zwinkels, tuindersdochter én tuindersvrouw én voorzitter van de CDA-raadsfractie in de gemeente Westland, kreeg in LTO-magazine Nieuwe Oogst geholpen?

Activistische Noord-Hollanders

Of is de zeer CDA-vriendelijke reactie van bloemkoolteler Ton Slagter op het nieuwsbericht van vorige week de opmaat geweest? Zijn nu alle activistische Noord-Hollandse telers aan het klikken geslagen?

Tuinbouw-VVD‘er

Aan de inzet van tuinbouw-VVD‘er Arne Weverling heeft het de afgelopen week in elk geval niet gelegen. Na 8 jaar wethouderschap is deze Westlander een eind op weg naar de Tweede Kamer. Hij was drie dagen lang in touw op tuinbouwbeurs Horticontact in Gorinchem. Op zijn hoogstpersoonlijke beursstand schudde hij handen en hengelde hij naar de voorkeursstem van alle tuinders en alle Westlanders.

Kamerlid in spe Arne Weverling (links) probeert op tuinbouwbeurs Horticontact een Westlandse tuinder te verlokken. - Foto: Ton van der Scheer

Kamerlid in spe Arne Weverling (links) probeert op tuinbouwbeurs Horticontact een Westlandse tuinder te verlokken. – Foto: Ton van der Scheer

Van die voorkeursstemmen zijn er ongeveer 16.000 nodig, als er niet al genoeg zetels worden gewonnen. Weverling staat op plaats 29 op de VVD-lijst. Dat kan nog. Zwinkels staat op 30 op de CDA-lijst. Die zal het inderdaad hoogstwaarschijnlijk van de voorkeursstemmen moeten hebben. Nog drie weken te gaan.

Agrarische stemhulp

Op onze homepage kunt u nog een week lang stemmen. Later deze week zal ook onze lang verwachte agrarische stemhulp online komen, voor wie nog zweeft.

Volgende week in G&F magazine meer over de strijd om de Westlandse voorkeursstem.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin