Doorgaan naar artikel

WOW heeft nog niet helemaal de wow-factor

Gisteren werden symbolisch de lijnen uitgezet voor wat volgend jaar om deze tijd de Greenport Horticampus Westland moet zijn. Afgekort WOW. Maar echt al wow was het nog niet.

World Of Westland oftewel WOW. Goeie naam. Maar de ‘spectaculaire lancering’ laat zien dat er behalve veel bouwvakkers ook nog wel een paar extra jonge creatievelingen aan het werk mogen worden gezet. Want in de wereld van de geinige gadgets zijn we in het Westland duidelijk nog niet helemaal thuis.

Gehannes met 3D-brilletjes

Tekenend was het gehannes met de 3D-brilletjes die de genodigden op hun smartphone moesten zetten om die vervolgens in de camerastand op een van de grote beeldschermen te richten. Daarmee zou het vertoonde filmpje dan spectaculair levensecht op je af moeten komen. Alsof de World Of Westland niet pas september 2017 maar nú al klaar zou zijn. Maar dat werkt helemaal niet als niet eerst de juiste app op je telefoon is geïnstalleerd.

Wethouder Theo Duijvestijn weet ook niet hoe dat brilletje werkt. - foto: WOW

Wethouder Theo Duijvestijn weet ook niet hoe dat brilletje werkt. – foto: WOW

Gesjor aan rood-witte linten

Ook net iets minder dan ‘wow!’ was het gesjor aan rood-witte linten over het stoffige terrein waar over precies twaalf maanden het pand met veel glas en groene gevelstukken moet zijn verrezen. Een drone moest dit dan vanuit de lucht verhelderend in beeld brengen, legde een van de voortrekkende tuinbouwstudenten uit.

Even later kwam inderdaad een drone aangevlogen. Daar hád natuurlijk een zender op moeten zitten die alle mobiele telefoons in een straal van een paar honderd meter zou hebben gebeld om bij opnemen onmiddellijk live de beelden vanuit die drone te laten zien. Nu dachten de genodigden alleen maar dat dat hinderlijk gesnerp er nog wel bij kon, terwijl ze wezenloos van de hitte stonden te kijken naar hoe de wethouder, de schooldirecteur en nog iemand de linten ceremonieel aan elkaar stonden te knopen.

Peet Zwinkels van de Demokwekerij (re) vraagt zich af of de lijnen zo wel goed lopen. - Foto: Ton van der Scheer

Peet Zwinkels van de Demokwekerij (re) vraagt zich af of de lijnen zo wel goed lopen. – Foto: Ton van der Scheer

‘Silicon Valley van de tuinbouw’

Wethouder Theo Duijvestijn had het in zijn speech even eerder nog gehad over hoe het Westland de Silicon Valley van de tuinbouw is. Ik geloof ook dat dat zo is. Maar na gisteren weten we wel weer allemaal zeker dat Silicon Valley zijn pr wel wat beter voor elkaar heeft.

Nog een jaar te gaan, tijd zat om er een paar tandjes bij te zetten voor de echte wow-factor.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin