Doorgaan naar artikel

Lachen met Debbie Duurzaam

Vandaag is de Bio10Daagse van start gegaan. Dat werd op rode pumps afgetrapt door Debbie Duurzaam.

Debbie Duurzaam… Alliteratie in reclame, kan dat anno 2016 nog wel? De biologische boeren en tuinders vinden van wel. En de Fairtraders en de Beter Leven veehouders en de Bewuste Viskwekers ook. Ze werken namelijk samen in één groot monsterverbond, met deze fictieve duurzaamheidsprinses als humoristisch boegbeeld.

Aansluitend aan de Bio10daagse is het namelijk Bewuste Visweek en eind oktober begin november volgen de Beter Leven Week en de Fairtrade Week elkaar op.

Het schijnt dat Debbie Duurzaam zich daar telkens in nieuwe filmpjes enthousiast over zal gaan maken. De eerste blik die de samen werkende keurmerken ons op deze campagne gunnen is deze wel erg jolige foto.

Lachen met Debbie Duurzaam


Die bracht bij mij nog niet direct veel voorpret teweeg.

Toch maar doorgeklikt op het filmpje en ach, het acteerspel van Debbie Duurzaam heeft wel iets aanstekelijks. Wat bovendien grappig is om te zien, is het doorzetten van de trend dat steeds vaker échte boeren en tuinders in deze filmpjes figureren. In dit geval wortelteler Douwe Monsma uit Zeewolde.

Échte boeren en tuinders

Albert Heijn doet dat de laatste tijd ook zo aardig: momenteel loopt er het spotje over boerenkaas (of misschien beter boerinnenkaas?) met een echte kaasboer en –boerin. In al zijn beknoptheid is het toch bijna een mini-documentaire. En een paar weken geleden hadden we al het bij Hartman in Sexbierum gedraaide reclamefilmpje over de buitenbeetjes in de paprikakas, ook al met zo’n vriendelijke knipoog naar onze eigen enige échte Jeroen Hartman.

Jazeker, dat is nieuw. U dacht toch niet dat vroeger meneer De Haan in de reclamespotjes van Hak met Martine Bijl ook al een échte groentetuinder was? Nee nee, toen huurden ze nog bij een casting bureau iemand met een klassieke boerenkop. Kun je nu gelukkig niet meer mee aankomen.

Lachen met Debbie Duurzaam


Tuinder Jeroen, achternamen geven ze de échte tuinders en boeren in die filmpjes (nog) niet. – Beeld uit AH-reclamefilmpje

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin