Doorgaan naar artikel

Duitse liefde regionale groente niet zo diep

Als driekwart van een steekproef Duitse klanten ja zegt tegen de vraag ‘wilt u aanbod van regionale groente of speciale groentesoorten’, kun je dan concluderen dat driekwart regionale groente wil?

Het zijn eigenlijk twee vragen in één. Onderzoek van de Duitse natuurbeschermingsorganisatie NABU onder 1.000 Duitse consumenten rammelt daarmee een beetje.

De liefde van die klanten voor regionaal product gaat niet heel diep. Bijvoorbeeld blijkt uit een andere vraag dat 52 procent van de Duitsers informatie wil over de leverancier of zijn productie. De liefde wordt nog minder als klanten gevraagd worden of ze die regionale bedrijven zouden willen bezoeken. Dan is nog één op de vijf klanten geïnteresseerd. De klanten van biowinkels antwoorden trouwens vaker met ja en daar is de liefde voor regionaal product dus groter.

Voor de vraag naar verpakkingen zijn de antwoorden eenduidiger. Maar liefst 85 procent van de klanten wil plastic vermijden door eigen verpakkingen mee te nemen naar de winkel.

Verder schrikt 90 procent van de consumenten niet van ‘lelijke’ groenten. Circa 49 procent wil de misvormde groenten kopen als die goedkoper zouden zijn en 42 procent wil de groenten kopen voor dezelfde prijs als de gebruikelijke groenten.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin