Doorgaan naar artikel

Boerenkool voor 86 euro per kilo

Nee hoor. Geen tikfout. Méér dan 80 euro per kilo kun je vragen voor de Hollandste groente die er is.

Boerenkool als het nieuwste hipste superfood. Is dat voor de nuchtere Nederlander dan misschien het laatste duwtje om die hele hype rond vermeend levensreddend gezonde, maar tegelijkertijd ook schreeuwend dure gekkigheid eens hoofdschuddend terzijde te schuiven?

Toen ik het hiernaast gefotografeerde zakje bij mijn Albert Heijn zag staan, voor 3 euro en 45 cent, toen moest ik wel even over een mentaal hobbeltje heen. De zak van de Rawlicious Food Company leek nog best groot, maar in best duidelijke letters stond er op dat er toch echt maar 40 gram in zat. Je hoeft het in de supermarkt niet meer zelf te berekenen. Op het prijskartonnetje dat aan het schap vastgeclipt zit stond het zwart op wit: prijs per kilo 86 euro en 45 cent.

Daarmee is die doodgewone boerenkool, maar dan in gedroogde toestand en opgeketst met wat cashewnoten, kerriepoeder, kummel en koriander en om het helemáál goed te laten allitereren ‘Keltisch Zeezout’, zelfs nog duurder dan dat beruchte chiazaad en die inmiddels spreekwoordelijke gojibessen.

Als geboren en getogen Westlander ben ik zuinig opgevoed. Toch heb ik een zakje meegenomen. Voorzichtig heb ik het opengemaakt en de inhoud op een boterhambordje gegooid. En er toen, na eerst mijn mond te hebben gespoeld met zuiver bronwater, van geproefd.

Eerlijk is eerlijk: het was lekker. Verduiveld lekker, zou ik zou zelfs willen zeggen. Ik dacht: ik bewaar nog wat voor mijn vrouw. dat is maar nét aan gelukt.

Maar deze week nog een zakje kopen? Ja zeg, ik ben daar gek!

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin