Doorgaan naar artikel

Westlandse corsoboot naar Gay Pride

If you can’t beat them, join them. Onder dat motto zou de corsoboot kunnen worden gezien, die uit het Westland dit jaar mee gaat varen met de Gay Pride botenparade in Amsterdam.

Al sinds jaar en dag vallen twee drijvende fenomenen samen: het Varend Corso in het Westland en de Canal Pride in de Amsterdamse grachten staan altijd gebroederlijk op de agenda op de eerste zaterdag van augustus. Ook dit jaar zitten de twee evenementen elkaar op zaterdag 1 augustus weer danig in het figuurlijk vaarwater.

Niet dat er veel bezoekers zijn die in dubio staan of ze nu óf naar Amsterdam afreizen óf naar het Westland. De oorverdovende hoofdstedelijke extravaganza tegenover het landerig rondkabbelen van de met bloemen en groenten opgemaakte Westlandse schuiten, nauwelijks kunnen twee massa-evenementen verder van elkaar af staan.

De slag om de media-aandacht verliest het Westlandse varend Corso natuurlijk met grote cijfers. Maar sluipenderwijs klopt het Westland Amsterdam: op de jaarlijkse evenementenmonitor stond in 2013 het corso met zijn half miljoen bezoekers op plaats 7 (na onder meer de Nijmeegse Vierdaagse, de Rotterdamse marathon en de Amsterdamse Uitmarkt) en de Gay Pride pas op plaats 19.

Wildcard

Er bleek dus toch één deelnemer die wel degelijk in dubio staat: óf naar Amsterdam gevaren óf in het Westland blijven? Het sowieso al ambitieuze orchideeënbedrijf Sion uit De Lier trok de stoute schoenen aan en meldde zich bij de Amsterdammers. Die vonden zo’n bloemenboot meteen een schitterend idee en deelden grif een wildcard uit aan de Westlanders, meldt Omroep West. Dat is een hele eer, want gewone deelnemers moeten loten.

Kiezen hoeft Sion natuurlijk niet. Ze laten waarschijnlijk óók gewoon weer een boot meetuffen in het Varend Corso. Dat dit jaar ook wel eens extra spetterend zou kunnen gaan worden, onder het hedonistische jaarthema ‘Pluk de dag’. Spannend!

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin