Doorgaan naar artikel

McKinsey brengt eigen dynamiek teweeg

Zou het nu dan toch een keer gaan lukken? De opdracht van de glastuinbouw aan McKinsey om de groenteafzet onder de loep te nemen veroorzaakt sprankjes hoop.

Alleen al de naam van het meest gerenommeerde adviesbureau ter wereld en het bedrag dat voor hun rapport wordt uitgetrokken, maken zoveel indruk dat er een nu-of-nooit-gevoel over de glasgroentesector lijkt te komen. Maar dat gevoel was er na alweer een rampjaar misschien toch al.

Een verse blik op grond van een verse opdracht; het schijnt al een nieuwe dynamiek teweeg te kunnen gaan brengen. Gesprekken tussen telers en telersverenigingen krijgen er een nieuwe dimensie door. Dat er deze keer eens niet alleen maar de nadruk komt te liggen op bundeling helpt wel. Ook dat opent immers nieuwe perspectieven.

Toch komt er ook heel snel het moment dat er knopen moeten worden doorgehakt. Misschien zelfs wel handtekeningen moeten worden gezet. Handtekeningen waaronder? Als telersverenigingen zich moeten committeren aan iets dat nog te vaag en algemeen blijft, dan zijn die handtekeningen niets waard. Als er getekend moet worden onder iets dat ook maar net een streepje te vér gaat, dan dreigt de weigering, zoals bij een springpaard dat te snel op een te ingewikkelde hindernis wordt afgestuurd.

Of vergis ik me en is de tuinder eind 2014 bereid om hoger en verder te springen dan ooit te voren?

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin