Doorgaan naar artikel

Geen streek?

Afgelopen weekend fietste ik bij ons in de regio (Oostland) als training voor de Cycle for Hope. Wat mij opviel was dat heel veel tuinders een kraampje, automaat of tafel neerzetten waar hun eigen product op staat. Je komt daarbij de meest mooie namen tegen.

Het begint soms eenvoudig, maar kan ook uitgroeien en ineens staat daar dan ‘Landwinkel’. Zelf ben ik betrokken bij VersPartners, ook een partij die streekproducten levert.



Wat ik persoonlijk heel mooi zou vinden, is als bij alle initiatieven wat meer met elkaar samengewerkt wordt en wij echt inhoud kunnen geven aan het thema Streekproducten. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als iemand op zijn fiets of in zijn auto rondrijdt en een aantal mooie, echte streekproducten kan kopen. Wij moeten ons niet laten verleiden om klasse II of iets anders neer te zetten, want daarmee breken wij ons imago af.



Ook moet je als teler heel goed opletten hoe ver je gaat. Persoonlijk vind ik dat je alleen je allermooiste producten daar moet neerzetten en het daar ook bij moet laten. Er zijn genoeg initiatieven, zoals Vers van de Teler, Vers van Hier, Lekker Regionaal etc. die wel een collectief pakken.



Teler blijf doen waar je goed in bent, namelijk het leveren van een prachtig, mooi en gezond product. Daar mag ook iemand die zomaar langsfietst van genieten. Hou het daarbij!

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Cock van Bommel

register marketeer

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin