Doorgaan naar artikel

Op vakantie?

Op welke vreemde plekken bent u de komende weken zoal te vinden?

Vanwege de crisis gaat de Nederlander de laatste jaren iets minder vaak op vakantie. Het aantal vakanties is gezakt tot iets onder de drie keer per jaar per Nederlander. Crisis? Welke crisis, denk je dan, samen met de bij oudere lezers nog wel bekende Britse band Supertramp. De volgende vraag is of het eigenlijk nog crisis is in de tuinbouw. En vraag drie: zou dat zijn af te lezen aan het aantal vakanties dat tuinders zich nog veroorloven?



Ooit was het vrijwel ondenkbaar dat een tuinder op vakantie ging. Juist in de zomermaanden is er in de meeste teelten heel veel te doen. Dat werk kon de tuinder met een eenmansbedrijf of een man-vrouw-maatschap niet zomaar uit zijn handen laten vallen om aan een strand te gaan liggen of om met zijn camper achter de Tour de France aan te gaan rijden. Wie dat toch deed, werd daar zelfs vreemd op aangekeken.



Is het nu misschien andersom? Wordt de tuinder, die vakantie in zijn achtertuin viert met een extra biertje na het leegplukken van zijn kas, nu meewarig beschouwd als een eigenlijk niet meer helemaal serieus te nemen collega? Is de hardwerkende tuinder die zijn erf liefst zo min mogelijk verlaat inmiddels verworden tot beklagenswaardige zonderling?



Zelf wacht ik nog even tot eind augustus alvorens ik afreis naar het Duitse stadje Damme om in een klooster twee weken op retraite te gaan. Op welke vreemde plekken bent u de komende weken zoal te vinden?



Laat het ons weten in de poll op onze homepage!

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin