Doorgaan naar artikel

Wilde acties bij supermarkten

Soms komt een aanbieding mooi op tijd om een piek in de productie weg te werken. Soms zit zo’n supermarktactie alleen maar in de weg.

Op folderz.nl kan elke zuinige consument alle folderaanbiedingen van de supermarkten naast elkaar leggen. Eventjes langs de verschillende supermarkten en duidelijk wordt dat je bijna elke soort groente of fruit wel ergens in de aanbieding kunt kopen. Maar ook dat er aanbiedingen voor hetzelfde product te vergelijken zijn.



Op dit moment zijn er bijvoorbeeld op verschillende plekken goedkope trostomaten te koop. Bij Lidl kosten ze 69 cent per kilo. Bij Plus zijn ze iets duurder: 99 cent per kilo. En opmerkelijk, de biologische trostomaten worden ook aangeprezen: nú €1,49 per schaal van 500 gram. Drie keer zo duur dus als het gangbare equivalent! Jan Linders laat de Bio+ trostomatenaanbieding (4 tomaten van €1,99 nu met 25 procent korting (ja, haal uw rekenmachine maar tevoorschijn… ongeveer even duur dus als bij Plus) in ieder geval niet samenvallen met een actie van gangbaar product. Ook de courgettes zijn her en der in de aanbieding. De een plakt er een mooie stuksprijs op (59 cent bij de Dekamarkt), de ander (Hoogvliet) schermt met 30 procent korting!



Vooral de kersen zijn momenteel in de aanbieding bij verschillende supers: bij C1000 €1,69, bij Nettomarkt, Coop en Spar voor €1,99 per bakje van 500 gram. Dirk van den Broek/Bas/Digros zitten ertussenin met €1,79 per halve kilo.



Supermarkten werken soms met een lang van tevoren al vastgestelde jaarkalender van aanbiedingen. Zonder al die kalenders nu op mijn bureau te hebben staan, kunnen we toch wel aannemen dat een aantal van die aanbiedingen van kersen daar voorbeelden van zijn. In de folder staat het er in geen enkel van de vijf gevallen bij, maar bij de Digros drie straten bij mij vandaan gaat het om Griekse kersen. Ook al kunnen de Nederlandse kersen eens wat later zijn dan half juni, toch weet elke super zeker dat ze er dan toch in ieder geval uit Zuid-Europa zullen zijn.



Andere aanbiedingen zijn er om een overschot van product met een welgemikte actie van de markt op te ruimen. De lage tomatenprijs duidt op zo’n overschot en dan is het mooi als de Lidl daar eens mee stunt. Dat schiet ten minste op.

Bij mijn eigen groenteboertje op de hoek  betaal ik voor een trosje van 5 (492 gram, zie ik snel op de weegschaal) ‘gewoon’ €1,50. Maar daar zit dan weer wel een vignetje Harvest of Health aan.



Ergert u zich aan verkeerd geplande versacties in supermarkten? Stem op onze homepage!

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin