Doorgaan naar artikel

Beste spuiter

Het klinkt als de aanhef van een ouderwetse handgeschreven brief. Maar het is wel degelijk een eretitel.

Reed Business (Groenten & Fruit en Boerderij in samenwerking met Syngenta) is op zoek naar de beste spuiter van de land- en tuinbouw. En een week later komen de staassecretarissen Dijksma (landbouw) en Mansveld (milieu) met hun nota Gezonde Groei, Duurzame Oogst, waarin boeren en tuidners te horen krijgen dat het allemaal een streepje of wat minder moet met dat spuiten. Want de doelstellingen van de vorige kabinetten zijn niet allemaal gehaald en hier en daar verslapt de aandacht, zoals in het geval van de 100 procent op biologische gewasbescherming scorende glastuinder: nu is het nog maar 90 procent die met natuurlijke vijanden in de weer is.

Die beste landbouwspuiter van ons is volgens de aankondiging van de prijsvraag ‘op alle fronten duurzaam’. Hij haalt een goed landbouwkundig resultaat met de aanpak van zijn gewasbescherming. Daarbij streeft hij ook naar een zo hoog mogelijk financieel resultaat. Oftewel: met zo klein mogelijke inspanning en een zo laag mogelijke inzet van middelen een zo maximaal mogelijk resultaat behalen. Dat alles ook nog tegen de achtergrond van een zo laag mogelijke milieubelasting en een zo groot mogelijke veiligheid. Meer info op www.gfactueel.nl/bestelandbouwspuiter.

Maar Sharon Dijksma en Wilma Mansveld zullen toch vooral willen zeggen: beste spuiter, surf naar rijksoverheid.nl en lees hoe wij vinden dat het nóg beter moet.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin