Doorgaan naar artikel

De terugreis

De autorit terug naar het apenverblijf verloopt rustig. Iedereen is met z’n eigen dingen bezig.

Opposa geniet van het uitzicht. Dat was op de heenreis nauwelijks mogelijk omdat ze toen voortdurend naar een geschikte woonplek aan het speuren waren.



Modella heeft op verzoek van Gino een plattegrond van het  verlaten dorp getekend en werkt die in de auto verder uit. Dat is nog een heel karwei. Het dorp bestaat uit zo’n zestig huizen die Gino allemaal in kaart gebracht wil hebben. Alleen hoeft ze van alle huizen die hetzelfde zijn maar één plattegrond te maken. Van het huis dat Modella heel geschikt vindt als jongerencentrum maakt ze een mooie tekening. Het is een enorm groot huis zonder kamers waar een toren tegenaan gebouwd is.



Gino laat z’n gedachten gaan over de verhuizing. Ze moeten met z’n allen tegelijk vertrekken zodat de groep al een heel eind weg is als de mensen het in de gaten krijgen,. De auto gaat hij terugzetten omdat ze die anders zeker zullen gaan zoeken.

Gino schat in dat het drie weken lopen is naar hun nieuwe verblijfplaats. Als de apen daar aankomen en hun huizen betrekken wil hij gevechten voorkomen. Daarom heeft hij Modella verzocht alles in kaart te brengen zodat elke aap en elk apengezin van te voren al weten wat hun huis is.



”Dat zal nog een hele toestand worden”, denkt hij, ”iedereen wil natuurlijk het grootste huis hebben in de beste bouwkundige staat. Misschien kan ik Libo die klus wel in z´n mik schuiven.” Onwillekeurig verschijnt er een grijns op z´n gezicht.



De moraal van deze aflevering: delegeren heeft iets avontuurlijks.

Share this

Afbeelding
Coen van Baren

businesscoach

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin