Doorgaan naar artikel

Hoe Libo Modella het MT in loodst

Voor de eerste vergadering van het MT neemt Gino plaats aan het hoofd van de tafel. Aan de zijkanten zitten Opposa en Libo. Tegenover elkaar.

Gino opent de vergadering en heet de beide aanwezigen welkom. Als eerste vergaderpunt  gaat hij in op de samenstelling van het MT: “nu zijn we nog met z’n drieën, maar mijn bedoeling is om het team in de toekomst uit te breiden. Er zullen veel activiteiten op ons afkomen en die wil ik door MT-leden laten aansturen.”



Plotseling neemt Libo het woord: “het lijkt me, voor een soepel verloop van de vergaderingen, goed om te notuleren en ik ken een uitstekende notuliste”.



Gino vindt het wel een goed idee maar aarzelt een beetje met reageren: “misschien zo gek nog niet, ik… uh…”

Libo wacht echter het vervolg van Gino’s zin niet af en verlaat de vergaderkamer. Hij doet de deur achter zich dicht en beent rechtstreeks naar de mooie Modella en zegt: “Modella, Gino heeft jou op mijn voorspraak benoemd tot notuliste  van de vergaderingen van het MT. Kom gauw mee dan kun je meteen beginnen.”



Even later komt Libo met de beeldschone Modella weer binnen. Hij zegt: “Dit is Modella en zij wil graag de vergaderingen notuleren.” Libo beduidt haar naast hem te gaan zitten.



Opposa is des duivels. “De goorlap, dit is toch niet te geloven. Gino mag dit nooit over z’n kant laten gaan.”, denkt ze.

Gino duizelt het. Hij kan Modella moeilijk terugsturen, dan slaat hij een modderfiguur naar de apengemeenschap. Als hij haar laat notuleren, krijgt Libo met z’n eigengereide, seksistische actie z’n zin en slaat hij een modderfiguur naar Opposa.



De moraal van deze aflevering: als leidinggevende is het onmogelijk iedereen te vriend te houden. En. om over na te denken, je kunt ook niet zomaar vijanden maken al zou je  dat soms nog zo graag willen.

Share this

Afbeelding
Coen van Baren

businesscoach

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin