256 bekeken 5 reactieslaatste update:20 mei 2009

Redactie GFActueel
Waarom pakt mevrouw Janssen het aan zoals ze het aanpakt, en waarom behandelt zij haar buitenlandse medewerkers als minderwaardige burgers.

Een gewonere naam dan mevrouw Janssen valt er niet te verzinnen, maar hopelijk is mevrouw Janssen - die asperges teelt in Someren - toch echt een uitzondering en de spreekwoordelijke rotte appel of in dit geval een ‘holle asperge met een losse kop’.

Want wie verzint het om een groep van buitenlandse medewerkers op te sluiten! En dan in ruimten, waarbij gevangeniscellen nog luxe appartementen zijn, tenminste als het geschetste beeld in de media klopt. Er zijn ook telers die dit heel anders aanpakken en op hun bedrijf woonruimten bouwen voor hun medewerkers, inclusief slaapzalen, sanitaire voorzieningen en een kantine met keuken, waarbij die keuken zelfs in het beste restaurant niet zou misstaan… Goed voorbeeld, doet goed volgen, zou je zeggen, maar in het geval van mevrouw Janssen is dat niet het geval.

De grote vraag is waarom? Waarom pakt mevrouw Janssen het aan zoals ze het aanpakt, en waarom behandelt zij haar buitenlandse medewerkers als minderwaardige burgers die goed genoeg zijn voor 12 uur per dag te werken, maar verder hoef je er weinig tot niets voor te regelen en ze niet eens netjes iedere maand hun loon te betalen.

Ik kan het helemaal mis hebben, want wellicht heeft mevrouw Janssen alle schijn tegen. Alleen moet ze dan haar stem verheffen en aangeven waarom ze handelt zoals ze handelt. Zoals ze nu in de publiciteit komt, schaadt ze in ieder geval de tuinbouwsector in al haar geledingen en verliest ‘de Dubbele AA het van de losse kop’. Want wie de handschoen heeft opgepakt komt niet in het nieuws…, maar wel degene die de handschoen niet eens ziet liggen…Laatste reacties

 • no-profile-image

  Theo Brakeboer

  Zag mevrouw Janssen gisteravond in Knevel en Van den Brink. Waar rook is, is vuur, denk ik. Maar als ik mevrouw Janssen zo hoorde vraag ik mij toch af of we hier soms te maken hebben met een burgemeester die het heerlijk vindt even in het middelpunt van de belangstelling te staan en daardoor de verleiding niet kon weerstaan even alle aandacht naar zich toe te trekken met onverantwoorde kwalificaties. Dan zit je wel in de hoek waar de klappen vallen, want ook de arbeids inspectie scoort graag voor open doel. Laat u niet kisten mevrouw Janssen, maar zorg wel dat u uw zaakjes volgend jaar tiptop voor elkaar hebt.

 • no-profile-image

  oostlander

  Wanneer je als tuinbouwondernemer je werk niet meer aankunt zonder oosteuropese werknemers kun je maar beter minder produceren, er is immers een totale overproduktie!

 • no-profile-image

  kees

  Wie denkt nu dat een vrouw zoveel mensen op kan sluiten zonder de groep tegen zich te krijgen. Als ik mijn oost europeese werknemers zo behandel als hier wordt gesugereerd dan zit ik morgen zonder personeel. welke groep volwassen mensen laat zich nu opsluiten. Stan jij moet ook beter weten

 • no-profile-image

  Zuid wester

  Oostlander; ik ben het volmondig met je eens!!!

 • no-profile-image

  Mattie

  Gewoon nooit weer iets kopen van deze firma/vrouw. Een feit is gewoon, dat er veel meer gecontroleerd moet worden in deze branche. Er zijn vast en zeker nog meer zwarte schapen!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.