Doorgaan naar artikel

Mechanisatievakbeurs ATH in Biddinghuizen

“Alles wat boeren boeit”, dat is de slogan die is gekoppeld aan de vakbeurs Agri Techniek Holland (ATH). Om geboeid te raken moet je wel van mechanisatie en agrarische techniek houden, want daarom draait het op buitententoonstelling annex demo-evenement. De ATH wordt van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 september gehouden bij het Walibi-terrein in Biddinghuizen.

De vakbeurs beslaat alle takken van agrarische activiteit, met de meeste aandacht voor akkerbouw, veehouderij en loonwerk. Vollegrondtelers komen vooral aan hun trekken voor zo ver het algemene mechanisatie, GPS, Smartfarming en veldadministratie betreft. Een lijst van beursdeelnemers en merken is te vinden op de site van Agrotechniek Holland, of rechtsreeks door hier te klikken. Alle beursdagen zijn er doorlopende demonstraties en kunnen belangstellenden op het TrekkerParcours een testrit maken met de allernieuwste trekkermodellen van de 24 merken die op de beurs aanwezig zijn.

Op zaterdag –de laatste beursdag- is er een trekkerfestival met oldtimers, youngtimers (trekkers vanaf eind jaren zeventig), miniaturen, robots, een trekkertest, tuning en gadgets en een parcours.

Spuittechniek

Tussen alle spuitmachines op de ATH is onder andere de uit Engeland afkomstige Kellands Agribuggy 280 te zien. Volgens importeur Pool in Vroomshoop moet de zelfrijdende spuit het onder andere hebben van een laag eigengewicht ( genoemd wordt een gewicht van 4.900 kilo), vierwielbesturing (met mechanische aandrijving), en een wielbasis van 2,80 meter. De tankinhoud is 2700 liter, een Cummins-motor van 148 pk zorgt voor de aandrijving.

Wingssprayer –bekend van het sleepdoeksysteem waarbij de spuitdoppen op een geringe hoogte over het gewas bewegen- komt met de Wingssprayer Verticale Wing. Deze techniek is ontwikkeld voor opgaande gewassen als fruitbomen, druiven, bessen, tomaten, komkommer, asperges. De techniek berust op de vorming van twee tegen elkaar inwerkende luchtstromen tegen elkaar in te laten bewegen. Deze luchtstromen heffen elkaar in het midden van het te bespuiten doel op. De druppels zouden daardoor niet door het gewas heen geblazen worden.

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin