Doorgaan naar artikel

Nieuwe toelatingen, wijzigingen en uitbreidingen gewasbeschermingsmiddelen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft nieuwe middelen toegelaten,opnieuw geregistreerd, of heeft van middelen de toepassing gewijzigd of aangepast:

Toelatingen:

Flocter op basis van de werkzame stof Bacillus firmus I-1582. Nematicide in de onbedekte teelt van wortelen.  Op basis van wederzijdse erkenning.

 

Florgib ST op basis van de werkzame stof gibberellinezuur. Groeiregulator in de teelt van peer, wijndruif, rabarber (bedekte teelt) en bloemisterijgewassen (bedekte teelt).

 

Metarex INOV op basis van de werkzame etarex stof metaldehyde. Slakkenbestrijdingsmiddel in de bedekte teelt van: aardbei, bladgroenten, aromatische kruidgewassen en sierteeltgewassen. Op basis van wederzijdse erkenning.

 

Herregistraties:

Sultan 500 SC op basis van de werkzame stof metazachloor. Onkruidbestrijdingsmiddel in winterkoolzaad, sluitkoolachtigen (onbedekte teelt), bloemkoolachtigen (onbedekte teelt), boerenkool en boomkwekerijgewassen met uitzondering van laanbomen (onbedekte teelt).

 

Nomolt op basis van de werkzame stof teflubenzuron. Insecticide in de bedekte niet-grondgebonden teelt van vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil, vruchtgroenten van Solanaceae, bloemisterijgewassen en boomkwekerijgewassen en als kleine toepassing in de bedekte, niet-grond gebonden veredelingsteelt en basiszaadproductie van akkerbouw-, groente-, en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen.

 

Nissorun vloeibaar op basis van de werkzame stof hexythiazox. Mijtenbestrijdingsmiddel in aardbei, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil (bedekte teelt), Vruchtgroenten van Cucurbitaceae met niet eetbare schil (bedekte teelt), vruchtgroenten van Solanaceae (bedekte teelt), bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste plantenteelt en als kleine toepassing in de bedekte veredelingsteelt en zaadteelt en in de onbedekte veredelingsteelt en zaadteelt van akkerbouwgewassen (m.u.v. aardappel, maïs, granen en graszaadteelt, hop en olifantsgras), groenten- en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen.

 

 

U 46 MCPA op basis van de werkzame stof MCPA. Onkruidbestrijdingsmiddel in granen (met uitzondering van teff, spelt en kanariezaad), appel, peer, boomkwekerijgewassen, houtige beplanting en onbeteelde terreinen. Wijziging gebruiksvoorschrift gewasbeschermingsmiddel.

 

Wijziging:

Calypso op basis van de werkzame stof thiacloprid. Insectenbestrijdingsmiddel. De wijziging betreft een beperking van het gebruik in groene asperges tot de periode buiten de oogst.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin