Doorgaan naar artikel

‘Paprikagewas wat rustiger krijgen’

Bij kwekerij De 3-Hoek in Hoek van Holland staat het gewas van de 16 oktober gezaaide en op 1 en 2 december geplante Maranello er goed bij.

Kevin Kleyweg: “Het staat zelfs een beetje aan de groeierige kant.” Het dubbele schermdoek dat dit jaar in gebruik is genomen, draagt daar aan bij. Het vochtdeficiet zakt daardoor wat verder weg en het gewas heeft het iets makkelijker.

“We kregen ook wat grovere bloemen. We hebben daarop gereageerd met een iets hogere voornacht van 19,5 graden, met nog eens een halve graad verhoging bij 500 Joules instraling.”

Vrij hoge etmalen

In week 8 komt hij daarmee uit op etmaaltemperaturen van 21,6 tot 21,7 graden Celsius. “Dat is vrij hoog voor deze tijd van het jaar, maar anders krijgt het gewas te veel praats. We moeten nu zorgen dat hij wat rustiger wordt en iets generatiever komt te staan.”

In de nanacht staat 20 graden Celsius ingesteld, om vanaf middernacht in een schuine lijn richting zonop omhoog te gaan naar de dagtemperatuur van 21 graden. Tussen 11.00 uur en 14.00 uur wordt de temperatuur nog even verhoogd naar 22 graden Celsius. Als er zon is, mag die de rest doen, waarbij op 26 graden wordt gelucht.

EC helpt groei beheersen

Met een aantal dagen waarop er meer licht is, is ook de watergift behoorlijk toegenomen. Bij elke 100 Joule volgt een druppelbeurt. Standaard krijgen de planten in ieder geval altijd drie beurten per dag. Vanwege het donkere weer in de afgelopen periode is de EC nog wat aan de hoge kant. “Maar die 4,5 EC vind ik niet zo heel erg, omdat het gewas nog zo sterk staat. We kunnen de planten ook hier nog wat mee pesten.”

Het gewaswerk bestaat uit het standaard toppen en indraaien. “Omdat het aardig groeit, hebben ze daar best wel werk in.”

Trips

Drie weken geleden is een klein beetje trips gevonden op de vangplaten. “We hebben daar toen direct op gereageerd met Orius.” Hij verwacht dat de trips dankzij die snelle reactie wel onder controle blijft.

Verder is Kleyweg momenteel swirskii aan het uitzetten.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin