Doorgaan naar artikel

Woensdag tomatendag bij AH

Wie zet er op zijn boodschappenlijstje nog simpelweg ’tomaten’? Een beetje super zet de consument op duizelingwekkende wijze voor het blok.

AH gaat zijn agf-afdelingen vernieuwen, was laatst op deze site te lezen. AH’s nationale category manager gaat er op ons eigen Nationaal Groente en Fruit Congres volgende week dinsdag in Gorinchem vast wel wat over zeggen. Maar mijn lokale tomatentest toont aan: het ís er al een weelde.

Op een doordeweekse woensdag in november van het jaar 2016 liggen er in mijn niet te kleine, maar ook zeker niet heel grote AH in Leiden zeventien soorten tomaten. 17! Dat is best veel. Maar toch mis ik eigenlijk nog wel een paar varianten.

Want waar is de geribde coeur-de-boeuf vleestomaat? En ook had ik best wel trek in een ander kleurtje dan alleen maar rood. Alleen in de snoeptomaatjesmix is iets geels open oranjes te genieten.

Vinden allemaal aftrek?

Goed beschouwd is het natuurlijk al een wonder dat er zoveel varianten in één winkel liggen. Kennelijk vinden ze allemaal aftrek. Of zou het er liggen omdat Albert Heijn nu eenmaal graag wil laten zien dat ze wel even wat meer te bieden hebben dan de Lidl?

Het moet AH een doorn in het oog zijn geweest dat deze super jarenlang heeft kunnen schermen met de aanduiding Beste in AGF, terwijl je er maar kon kiezen uit vijf verschillende tomaten. Kijk óns eens breed gesorteerd zijn, wil AH maar zeggen. De restjes kunnen altijd nog naar de Leidse voedselbank op het Waard Eiland…?

Rivolo in de bonus

Ik ben uiteindelijk met een doosje Rivolo’s de deur uit gegaan. Waren in de bonus. Daarmee waren ze natuurlijk zeker niet de goedkoopste optie per kilo (al heb je wel een rekenmachine en een notitieblokje nodig om alle gewichten en verpakkingen en prijzen met elkaar te vergelijken). Maar die Rivolo schijnen erg lekker te zijn. Dat moest ik toch een keer uitproberen.

En ja, een prima tomaatje. Niet zo heel zoet, maar dat hoeft ook niet altijd. Ook zeker niet te zuur.

De tomaten in willekeurige volgorde

Rivolo cherrytomaten voor €2,29 per 400 gram

Biologische trostomaten voor €2,49 per 400 gram.

AH trostomaten voor €1,99 per 5 stuks.

AH tomaten voor €0,89 per 400 gram (los)

AH vleestomaten voor €1,79 per 500 gram (los)

AH Gusto tomaten voor €2,49 per 4 stuks

AH Romaatjes voor €2,49 per 250 gram

Roma tomaten voor €2,69 per 750 gram

AH Tasty Tom trostomaten voor €2,79 per 350 gram

AH cherry tomaten voor €0,99 per 250 gram

AH Biologische cherrytomaten voor €1,99 per 250 gram

AH Excellent cherry tomaat tak voor €2,69 per 250 gram

Looije cherrytomaten (Subliem) voor €2,69 per 180 gram

Tomberry voor €2,49 per 175 gram

AH biologische snoeptomaatjes voor €2,49 per 180 gram

AH snoepgroente tomaatjes voor €1,69 per 200 gram

AH snoeptomatenmix voor €3,29 per 500 gram

AH snoepgroente tomaat voor €2,99 per 500 gram

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin