Doorgaan naar artikel

Tomatentelers het positiefst over toekomst bedrijf

Van een groep ondervraagde glasgroentetelers blijken tomatenbedrijven het meest positief over de toekomst van hun bedrijf.

In een onderzoek naar de toekomstplannen naar glastuinders van het bureau AgriDirect blijkt dat bijna 1 op de 5 tomatenbedrijven wil uitbreiden of het wil laten overnemen. Dat is het hoogste percentage uit de recente geschiedenis van de peiling door AgriDirect. Het percentage tomatenbedrijven met plannen om af te bouwen is 6,5.

Niet duidelijk is of het plan van telersvereniging Prominent om bedrijven van leden in een gezamenlijke onderneming onder te brengen invloed heeft op de uitkomst van de peiling onder tomatentelers. Voor een fiks aantal telers is dat een kans het bedrijf ook in de toekomst te laten voortbestaan.

Meer stoppers komkommerteelt

Daarmee zijn de tomatentelers positiever dan paprikabedrijven, waar 1 op de 7 bedrijven wil uitbreiden of een overname plant. In de paprikateelt en tomatenteelt zijn grofweg evenveel bedrijven bezig met afbouwen of stoppen. Dat percentage mogelijke stoppers is hoger in de komkommerteelt. Circa 1 op de 8 komkommerbedrijven plant een einde aan het bedrijf, bij tomaten- en paprikabedrijven is dat circa 1 op de 16.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin