Doorgaan naar artikel

Zuidplas in gesprek met LTO over huisvestingstekort

De gemeente Zuidplas wil na de brandbrief van LTO Glaskracht in gesprek over de nijpende huisvestingsproblematiek voor personeel.

LTO Glaskracht trok aan de bel omdat er nijpende tekorten aan huisvesting zijn ontstaan nadat de Zuid-Hollandse gemeente is gaan handhaven in recreatieparken. De gemeente zegt nu het gesprek aan te gaan met LTO, maar vindt tevens dat daarbij ‘een belangrijke verantwoordelijkheid voor legale huisvesting bij de ondernemers zelf is weggelegd’.

Statushouders

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat woningtekort ook andere doelgroepen raakt, zoals de statushouders. Over deze groep wil de gemeente ook met de telers in gesprek over werkervaringsplaatsen. Een woordvoerder van de gemeente Zuidplas: “Er zijn een paar mooie initiatieven op dat punt in de tuinbouw, maar die liggen buiten de gemeentegrens.”

Arbeidsmigranten op straat

LTO Glaskracht Midden Zuid Holland roept het College op om onmiddellijk in overleg te treden om tot oplossingen te komen voor huisvesting. De ondernemers verwachten dat anders in februari al arbeidsmigranten die nu binnen de gemeente gehuisvest zijn op straat komen te staan.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin