Doorgaan naar artikel

Provincie Zuid-Holland blijft strikt in caravanstalling kassen

De provincie Zuid-Holland blijft scherp toezien op gemeentes die meer ruimte bieden aan oud-telers voor gebruik van kassen.

Zo mocht de provincie Zuid-Holland ingrijpen tegen caravanstalling in de gemeente Nissewaard. Dat er binnen de provincie wordt gesproken over verruiming van de mogelijkheden van caravanstalling in kassen, betekent nog niet dat de regels al verruimd zijn voor gemeentes. Dat oordeelt de Raad van State in een uitspraak deze week.

Ruimer gebruik kassen

Op bestuurlijk niveau wordt bij provincie Zuid-Holland al enige tijd gesproken over een wijziging van de provinciale regelgeving, wat mogelijk zal leiden tot verruimde mogelijkheden voor het toestaan van het gebruik van kassen voor andere functies dan glastuinbouw.

Sanering blijft doelstelling

Daar kunnen partijen nog niet op vooruit lopen. De provincie stelt dat sanering van niet langer voor glastuinbouw in gebruik zijnde kassen het uitgangspunt blijft. Hergebruik van deze bebouwing voor andere functies blijft ook in de toekomst gebonden aan verschillende (inpassings-)voorwaarden.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin