Doorgaan naar artikel

Westland laat zijn tuinbouwbeleid toetsen

Onderzoeksbureau I&O Research uit Amsterdam gaat tuinbouwbeleid van Gemeente Westland onderzoeken.

Het onderzoek komt er op initiatief van de Rekenkamercommissie van de gemeente Westland. Een aantal politieke partijen in de gemeente had daarom gevraagd. Het onderzoek moet duidelijk maken hoeveel geld het economische beleid van de gemeente kost en of de doelen worden gehaald.

Breed stimuleringsprogramma

Belangrijke elementen uit de Westlandagenda 1 en 2 zijn de ontwikkeling van aardwarmte, maar ook de ontwikkeling van kennis en innovatie in de GreenportHortiCampus. Ook het creëren van nieuwe verdiencapaciteit bij bedrijven in Westland is een belangrijke lijn, zoals biobased productie in kassen.

Het acquisitiebeleid van de gemeente om bedrijven te trekken of te behouden in de gemeente en het internationaliseringsbeleid van de gemeente komen eveneens aan bod. Burgemeester Sjaak van der Tak en voormalig wethouder Arne Weverling hebben meegewerkt aan het tot stand komen van handelscontacten met China.

Onderzoeksresultaten gepresenteerd vóór gemeenteraadsverkiezing

Opvallend is dat de presentatie en behandeling van de onderzoeksresultaten vòòr de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 zijn gepland. Burgemeester Van der Tak is dan inmiddels vervangen door interim-burgemeester Agnes van Ardenne.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin