Doorgaan naar artikel

Planschade kassen Siberië opnieuw onderzocht

Gemeente Peel en Maas moet opnieuw een deskundige laten oordelen over planschade van een recreatiepark grenzend aan het glastuinbouwgebied Siberië.

Dat is de uitkomst van een tussenuitspraak door de Raad van State in hoger beroep dat alle betrokken partijen aanspanden. De rechter wil een spoedige beëindiging van het geschil en geeft het college van burgemeester en wethouder 10 weken de tijd om een nieuw besluit op planschade te nemen.

Kassen op korte afstand

De exploitant van het park zegt tonnen vermogensschade te hebben geleden, wat door de gemeente Peel en Maas niet is erkend. Zo zou een deel van zijn terrein niet meer exploitabel zijn te maken door de nabijheid van glaspercelen. De gemeente Peel en Maas heeft in het verleden bedrijven toegestaan uit te breiden en heeft door ontwikkeling van het glastuinbouwgebied Siberië deze ondernemer mogelijk benadeeld, oordeelde de rechtbank eerder. Deze verwierp een deskundigenrapport en liet een nieuw rapport opstellen. In hoger beroep wordt ook dat rapport van Stichting Advisering Bestuursrechtspraak onderuitgehaald.

Nieuw onderzoek schade

De gemeente moet opnieuw onderzoek doen en voor een schadebepaling rekening houden met het langer uitblijven van kassenbouw dan gepland. Als er sprake is van inkomensschade, moet ook een besluit worden genomen over waardedaling van het park.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin