Doorgaan naar artikel

Aardwarmteproject glasgebied Grootslag van start

Met heien is Energie Combinatie Wieringermeer (ECW) begonnen met de aanleg van vier aardwarmteputten in het glastuinbouwgebied Het Grootslag.

Voor bedrijven in Het Grootslag kan dat het gasverbruik halveren. Het gebied ligt in de buurt van Wieringermeer, maar staat los van het gebied Agriport A7, waar ECW al enkele jaren ervaring heeft met aardwarmte. Een groot aantal telers in het Grootslag gebied heeft ECW gevraagd in samenwerking met hen twee geothermiedoubletten en een warmtenet te realiseren, stelt ECW. De stap past in het energiebeleid van de provincie Noord-Holland en Greenport Noord-Holland Noord.

Vijfde installatie

ECW heeft al twee aardwarmte installaties draaien in het glastuinbouwgebied Agriport A7. Een derde installatie is hier in aanbouw. De installaties in Het Grootslag-Andijk-gebied zullen de vierde en vijfde aardwarmte installaties worden onder beheer van ECW.

Donderdag 17 augustus is begonnen met het heien van vier stalen buizen voor de aanleg van vier aardwarmteputten, die samen twee zogeheten geothermische doubletten vormen, voor het winnen van aardwarmte uit de diepe ondergrond.

Aparte bv

Naar verwachting wordt eind 2018 aardwarmte geleverd aan de afnemers in Het Grootslag. ECW boort op de locatie van kwekerij Het Grootslag, blijkt uit de vergunning in de Staatscourant. Dat bedrijf werd in 2013 door Rainbow Growers overgenomen. ECW heeft voor het project een aparte bv opgericht: ECW GEO Andijk bv.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin