Doorgaan naar artikel

‘Onder de indruk van de opkomst van zachtfruit’

De nieuwe (interim)burgemeester Peter Rehwinkel van Zaltbommel (PvdA) is onder de indruk van de opkomst van de zachtfruitproductie.

Dat stelt hij na een reeks bedrijfsbezoeken om kennis te maken met de glastuinbouwsector in het gebied. Het is allang geen sierteeltregio meer, maar een regio met een grote verscheidenheid, waaronder in zachtfruit. “Waar bij het ene bedrijf de leiding in handen lag van een veelal jonge bedrijfsleider, was bij het andere bedrijf sprake van een veel ingewikkeldere structuur met bijvoorbeeld een Raad van Bestuur of een Raad van Toezicht. De verscheidenheid – met toch gelijke ambities – is kenmerkend voor de glastuinbouw in de Bommelerwaard. Het heeft mij een goede inkijk in de glastuinbouw opgeleverd.”

Een bloemenkas in de Bommelerwaard. Foto: VidiPhoto

Een bloemenkas in de Bommelerwaard. Foto: VidiPhoto

Huisvesting

Rehwinkel verdiepte zich ook in hoe ondernemers omgaan met huisvesting en personeel. “Daar zijn ze zeer intensief mee bezig. Immers: zonder (goede) werknemers is er geen toekomst. En om deze werknemers te behouden, moet er goede huisvesting geboden worden. Een echte uitdaging, eentje waar wij als overheid natuurlijk ook over moeten meedenken.”

Herstructurering

Volgens Rehwinkel ligt Zaltbommel op de juiste koers met het herstructureringsbureau PHTB. Dat bureau geeft de herstructurering vorm in het gebied en zal daarvoor kennis van Coalitie HOT gebruiken. Rehwinkel Coalitie HOT niet, maar uitsluitend PHTB. “Hiermee geven we een bestuurlijk karakter aan de uitdaging die er ligt: het realiseren van een mooi en veilig Bommelerwaard met voldoende ruimte voor de glastuinbouwsector. Door deze organisatievorm te gebruiken, is de kans van slagen groter.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin