Doorgaan naar artikel

Zuid-Holland smeert geld voor glassanering uit

Zuid-Holland verwacht dit jaar een versnelling in de aanpak van verouderd glas in de provincie.

Dit jaar denkt de provincie ruim € 9 ton bij te dragen uit haar reserves sanering glastuinbouw. Vorig jaar werd ruim € 5 ton ingezet voor het opruimen van oude kassen (Deltapoort en Zwijndrecht). Ook voor 2016 werd destijds een hogere bijdrage voorzien, deze werd niet gehaald.

Duivenvoorde corridor

Voor de sanering van de glastuinbouw zijn meerdere meerjarige subsidies verleend in 2014 en de jaren ervoor. Deze subsidies waren bedoeld voor de sanering van verspreide glastuinbouw, waaronder Duivenvoorde corridor en de sanering Deltapoort.

Reserves uitsmeren tot 2020

Zuid-Holland voorzag dat de reserves in 2018 zouden worden beëindigd, maar lijkt er nu van af te wijken. In het Impulsprogramma (2017) heeft de provincie ook een post opgenomen voor sanering glastuinbouw; de eindtermijn van de reserve moet hiervoor worden aangepast. De provincie voorziet dat reserves voor de sanering van de glastuinbouw eind 2018 ruim € 500.000 gaan bedragen en wil deze uitsmeren over de jaren tot 2020. Onduidelijk is hoe de projecten uit het Impulsprogramma er uitzien.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin