Doorgaan naar artikel

Verplaatsingsregeling kassen: € 30 per meter

De provincie Noord-Holland heeft de verplaatsingsregeling voor de glastuinbouw in haar provincie gepubliceerd.

Tuinders kunnen plannen indienen om te verplaatsen naar een concentratiegebied en daarvoor een bijdrage krijgen van maximaal € 30 per vierkante meter. Dat lijkt in lijn met andere verplaatsingsregelingen zoals in Gelderland. Per bedrijf is de subsidie maximaal € 1 miljoen en met een minimum van € 250.000. Subsidiabele kosten liggen in investeringen op de nieuwe bedrijfslocatie. De oude bedrijfslocatie moet daarbij gesaneerd worden.

De aanvraag werkt met een tendersysteem waarbij de meest veelbelovende projecten voorrang krijgen bij overtekening. Noord-Holland kent ook een ruimte-voor-ruimteregeling voor oud glas.

€ 9,3 miljoen

Het was al bekend dat de provincie de modernisering en verduurzaming van de Noord-Hollandse tuinbouw stimuleert met een subsidie van € 9,3 miljoen voor bedrijven die verhuizen naar glastuinbouwconcentratiegebieden. De concentratie van bedrijven in deze gebieden maakt collectieve investeringen in nieuwe infrastructuur haalbaar, zoals aardwarmte-installaties of een CO2-net.

Regeling geopend

Noord-Hollandse bedrijven kunnen vanaf 3 mei tot 30 november 2017 een subsidieaanvraag indienen. Bij aanvragen van bedrijven wordt gekeken naar het effect van de bedrijfsverplaatsing op het energieverbruik, het milieu, het landschap en de landbouwstructuur.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin