Doorgaan naar artikel

‘Westlandse John de Wolf nodig voor ouder kaspersoneel’

De gemeente Westland zal geen apart integratiebeleid opstellen voor 50-plussers die moeilijk een baan vinden in de tuinbouw.

Dat is de uitkomst van de commissievergadering Maatschappelijke Omgeving (MO) maandagavond 3 april. Westland heeft al een goed beleid voor mensen die na de ww-periode instromen in de bijstand, zo liet de gemeente weten op vragen van Westland Verstandig (WV).

John de Wolf ambassadeur ouderenwerkloosheid

Landelijk is er extra aandacht voor ouderenwerkloosheid en is ambassadeur John de Wolf aangesteld. Maar er is meer nodig, stelt WV-fractievoorzitter Peter Duijsens. Hij kent ‘best veel’ ouderen die 20 tot 30 jaar in de tuinbouw hebben gewerkt en na een reorganisatie zonder werk zitten.

Duijsens trekt het zich ook persoonlijk aan. “Voor deze mensen is het belangrijk dat ze meetellen en de gemeente zou daarin een taak kunnen hebben. Ik heb het dan niet over nog meer banenmarkten, maar om maatwerk.” Volgens de fractievoorzitter moeten ze een goede dagbesteding krijgen. “Ze hebben groene vingers van hier tot Tokyo en van deze groep kan de gemeente het levensgeluk verhogen. Ze komen niet meer aan de bak en hebben concurrentie van arbeidsmigranten en jongeren die goedkoper zijn. Eigenlijk is een Westlandse John de Wolf nodig om deze mensen weer richting te geven.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin