Doorgaan naar artikel

Priva Vialux E-line ook BZG-lijst

De Vialux E-line en Vialux M-line met E-line module van Priva zijn toegevoegd aan de lijst van goedgekeurde zuiveringsinstallaties van BZG.

De Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) heeft op basis van het in opdracht van Priva BV (uit De Lier) uitgevoerde onderzoek, geoordeeld dat met de Priva Vialux E-line unit en de Priva Vialux M-line met E-line module ten minste 95% zuiveringsrendement wordt behaald, indien deze worden toegepast bij de onderzochte specificaties en instellingen.

De Vialux E-Line module kan geïntegreerd kan worden met een bestaande Vialux UV-ontsmetter, zodat tegen geringe meerkosten aan de waterzuiveringsplicht op gewasbeschermingsmiddelen kan worden voldaan. De werking van de Vialux berust op inline waterzuivering op basis van geavanceerde oxidatie met waterstofperoxide-injectie en lage druk UV (254nm). De units hebben een zuiveringscapaciteit van 0,75 kuub per uur per 2 lage druk UV-lampen.

Vaste afstelling

De capaciteit van de UV-lampen, de doorstroomsnelheid en de dosering van H2O2 kunnen niet worden aangepast door de gebruiker. Voor een juiste werking dient waterstofperoxide 35% te worden gebruikt. Voor borging van de juiste werking wordt zuur gedoseerd voor het reinigen van de lampen. Een voorfiltratie van maximaal 50 um is voorgeschreven.

De Vialux E-line van Priva is de vijfde goedgekeurde zuiveringsinstallatie op de BZG-lijst. Andere goedgekeurde installaties zijn: Hortizone (Agrozone IE in Loenen), Apollo Plus (Enthoven Techniek, Maasdijk), Opticlear Diamond (Water IQ International, Nuenen) en HortiMax CleanLite (Hortimax, Maasdijk).

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin