Doorgaan naar artikel

Paprikateelt bij Hoogweg en Tas breidt uit

Hoogweg paprikakwekerijen bouwt dit jaar nog 10 hectare bij op de locatie Marknesse. Buurman Tas zet op de nog open kavel een kas 8,3 hectare. Havecon gaat beide kassen bouwen.

Leo en Johan Hoogweg leiden nu al het grootste paprikateeltbedrijf van Nederland. Op de locatie in Nootdorp (7 hectare) en drie locaties in Luttelgeest en Marknesse (Noordoostpolder) staat in totaal 95 hectare. Hier worden 35 hectare rode, evenzoveel hectare gele en 25 hectare groene paprika geteeld. Met de nieuwbouw van dit jaar is de op deze locatie beschikbare grond volgebouwd. Het bedrijf komt dan op een teeltoppervlakte van 105 hectare uit, ruim 5% van het totale paprika-areaal in Nederland.

Net als de 25 hectare kas die in 2016 is gebouwd, gaat Havecon de nieuwbouw uitvoeren. De kas krijgt eveneens een poothoogte van 7 meter, een traliebreedte van 12 meter en een vakmaat van 5 meter. De kas wordt waarschijnlijk weer voorzien van diffuus glas met een hazefactor van 50 procent en dubbele AR coating van SunArc.

Totaal 27 hectare erbij

Ook buurman Tas Paprika gaat dit jaar uitbreiden in Marknesse. Naast de locatie Zevenhuizen (8 hectare) staat er in Luttelgeest en Marknesse 24 hectare rode en gele paprika. Tas is eveneens lid van Van Nature. Net als de in 2015 gebouwde kas krijgt de nieuwe een poothoogte van 6,35 meter, een 8 metertralie en een vakmaat van 5 meter. Hierop komt helder 91+ glas te liggen.

Behalve de kassen in Marknesse bouwt Havecon dit jaar nog een paprikakas van 9 hectare bij de firma Duijnisveld in De Kwakel. Dus alleen al op grond van de gegevens van deze kassenbouwer groeit het paprika-areaal volgend jaar met 27 hectare.

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin