Doorgaan naar artikel

‘Kassen Westland helpen Rotterdammers uit bijstand’

Rotterdam slaagt erin meer mensen in de bijstand aan het werk te krijgen in de kassen in Westland.

In het verleden lukte het gemeenten niet of nauwelijks mensen aan het werk te zetten in kassen. In 2014 vonden 25 Rotterdamse werklozen een baan bij telers, vorig jaar was dat aantal volgens Het Financieele Dagblad opgelopen tot 130.

Inwoners uit de bijstand

Het lukt de gemeente Rotterdam beter dan de drie andere grote steden om inwoners uit de bijstand te houden. Het aantal mensen met zo’n uitkering steeg daar vorig jaar met 1,7%, terwijl het percentage in Amsterdam, Den Haag en Utrecht gemiddeld op 8,6 ligt. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van de Monitor Werkgelegenheid.

“De gemeente stort jaarlijks € 550 miljoen op de rekeningen van mensen in de bijstand”, aldus de Rotterdamse wethouder Maarten Struijvenberg (Sociale Zaken) vrijdag in een interview met de krant.

Verantwoordelijkheid

Van iedere € 7 die Rotterdam uitgeeft, gaat er één naar een bijstandsuitkering. Struijvenberg: “Ik vind het mijn taak daar werk van te maken en die mensen te wijzen op hun verantwoordelijkheid.”

Verder wordt in de havenstad de instroom in de bijstand zo veel mogelijk ingeperkt, komen mensen in speciale programma’s waarbij ze twintig uur per week vrijwilligerswerk doen en is na controle 15% van de uitkeringen beëindigd.

Wethouder Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam) stelde zichzelf bij zijn aantreden in 2014 ten doel om binnen vier jaar 12.000 mensen naar werk te begeleiden.

Share this

Afbeelding
Anp

Algemeen Nederlands Persbureau

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin