Doorgaan naar artikel

Jumbo draait prijzenslag groente deels terug

Jumbo heeft van een aantal belangrijke groenteproducten de prijzen weer verhoogd en daarmee de recente prijzenslag deels teruggedraaid.

Jumbo ging eerder deze maand een prijzenslag aan met de Altijd lage prijs-actie. Nu, drie weken lager, verhoogt Jumbo de prijs van trostomaat naar € 1 per pond, waar dat begin oktober tot € 0,85 was verlaagd. Nu staat bij dit product geschreven dat de prijs geldig is tot het einde van het jaar. Niet duidelijk is of dit dan ook een vaste prijs is, of dat toch marktschommelingen in de prijs worden doorgerekend.

Komkommer

Dat geldt ook voor de komkommerprijs die met € 0,65 weer € 0,09 hoger ligt dan eerder deze maand. Volgens prijsmetingen van Groenten&Fruit is ook de prijs voor verpakte witlof verhoogd naar € 1,09, waar dat eerder was verlaagd tot € 0,89.

Daarmee heeft de prijsverlaging in de Altijd lage prijs-actie geen permanent karakter, waar dat voor seizoensaanbiedingen wel geldt.

Lidl-reactie

Jumbo verlaagde al de prijs van honderden producten in de winkel, waarvan ruim twintig groenteproducten. Voor het pakket groente leken naaste concurrenten niet sterk op de prijsverlaging te reageren. Bij een prijsmeting van Groenten&Fruit bleek zelfs Lidl niet met alle prijsverlagingen mee te gaan. Bijvoorbeeld voor trostomaten zat Lidl op het prijsniveau van € 0,99 per pond (waar Jumbo € 0,85 vroeg en nu ook € 0,99).

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin