Doorgaan naar artikel

Pijnacker-Nootdorp betaalt planschade voor oud glasperceel

De gemeente Pijnacker-Nootdorp moet een planschade vergoeden van €?120.000 aan een eigenaar van een perceel van één hectare weideland wegens waardedaling door nieuwe bestemming.

Daarmee komt een einde aan een lang juridisch planschadetraject en het berekenen van de schade door de bestemmingswijziging.

Schade-advies van bureau SAOZ wees eerder uit dat de meterprijs € 12 bedroeg door het verdwijnen van de glastuinbouwmogelijkheid. Daarvoor was de waarde geschat op € 40 per vierkante meter. De gemeente had het advies ten onrechte terzijde gelegd, oordeelt de rechter.

Geen ‘papieren’ glas

Doordat het perceel in erfpacht was uitgegeven en in een gebied ligt met verspreide glastuinbouw, ontstond discussie over de hoogte van de planschade. De ligging tussen verspreid glas leidde ertoe dat het niet slechts om ‘papieren’ glas ging, maar dat verwacht mocht worden dat het perceel tot ontwikkeling zou kunnen komen, oordeelt de rechter nu.

Na een eerdere gerechtelijke procedure besloot de gemeente tot een schadevergoeding van € 90.000. Dat bedrag moet nu dus bijgesteld worden omhoog.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin