Doorgaan naar artikel

Afwaardering op laatste grond glasgebied Zeeland

Zeeland Seaports heeft in 2015 de boekwaarde van beschikbare tuinbouwgrond in de Autrichepolder bij Westdorpe afgewaardeerd.

De boekwaarde bedraagt nu €13,63 per vierkante meter. Dat betekent een afwaardering in 2015 van €149.472, zo blijkt uit het jaarverslag van eigenaar Zeeland Seaports. In 2015 is met investeringen in gronden en infrastructuur waarde toegevoegd aan de gronden. Rekening houdend met de nog benodigde investeringen en de reeds gecontracteerde verkoopprijzen, lag deze waarde boven de geschatte verkoopwaarde, schrijft het havenschap. Recent zijn er geen percelen verkocht in dit gebied, waardoor er nog 27 hectare beschikbaar is. De laatste percelen zijn verkocht in 2014, zo stelt Jenny Crone, directeur van energiebedrijf WarmCO2 dat warmte en CO2 levert aan de bedrijven in het gebied.

Continuïteit

Zeeland Seaports concludeert in haar jaarverslag dat de continuïteit van WarmCO2 gewaarborgd is nu door nieuwbouw door drie glasbedrijven per 1 november 2016 aan 97 hectare glas warmte en CO2 geleverd wordt. In de toekomst wordt nog 50 hectare bijgebouwd, is de verwachting. In 2013 en 2014 zijn aanvullende overbruggingskredieten aan WarmCO2 verleend van opgeteld ruim 14 miljoen euro. Crone: “Nu is twee derde van het areaal volgebouwd. Volgend jaar verwachten wij geen uitbreiding. Het jaar daarop weer wel. Met een bezetting van twee derde draaien wij cashflow neutraal. Er hoeven dus geen nieuwe leningen meer te worden verstrekt. Na een nieuwe uitbreiding kunnen wij onze leningen gaan aflossen.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin