Doorgaan naar artikel

Marktupdate 8 augustus: aubergine ruim boven 1 euro

Voor het eerst in lange tijd gaan de klokprijzen van aubergine deze week ruim boven 1 euro per kilo. Opvallend is dat de grovere sorteringen nog beter scoren dan 225-ers.

De klokprijzen van aubergine zijn sinds half juli aan een geleidelijke maar gestage stijging bezig. Deze week komt daar nog een schepje boven op. Gisteren kwamen de sorteringen 300+ en 400+ al op of net boven 1 euro per kilo uit op de klok van The Greenery en ZON Fruits & Vegetables. Vandaag  kwam daar nog weer 15 tot 20 cent bovenop. Opvallend is dat de sortering 225+ wat achterblijft. Vandaag was de klokprijs bij ZON The Greenery 10 tot 15 cent lager, terwijl de fijnere sortering over het algemeen beter betaald wordt.

De prijsvorming ligt een groot deel van dit seizoen onder de prijzen van 2014 en zijn vergelijkbaar met vorig seizoen tot nu toe. In de afgelopen twee jaar begon de prijs in augustus ook te stijgen. Vorig jaar ging die stijging lang door en maakten de extreem hoge prijzen van half augustus tot half september het seizoen in een klap goed. Bij BelOrta kwam de klokprijs van 300+ toen vier weken lang niet onder €1,50 per kilo. Of dat dit jaar weer gaat gebeuren is de vraag. In ieder geval gaan de prijsgrafieken de goede kant op.

 

Zoek hierzelf naar prijsvergelijkingen

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin