Doorgaan naar artikel

Sloopvergoeding kassen op archeologische grond

De gemeente Venlo werkt mee aan het opruimen van oude kassen in Lomm en HoutBlerick.

Buiten de vergoeding van vier euro per vierkante meter werkt de gemeente mee aan het omzetten van de bestemming bedrijfs- naar burgerwoning of bedrijfsdoeleinde. Het gaat om een kasaspergebedrijf en vermeerderingsbedrijf voor sierteelt.

Voor beide glaspercelen hanteert de gemeente wel strikte voorwaarden, omdat in de toekomst geen glastuinbouw terug mag keren. Er geldt een strikte archeologische bescherming op beide locaties. Eén van de glaspercelen ligt vlakbij de in 1935 opgegraven Romeinse villa. De verwachting is dat de ondergrond nog meer resten uit die tijd bevat. Met de bestemming agrarisch met waarde is de ondergrond voldoende beschermd tegen bebouwing van de ondergrond, aldus de gemeente.

De provincie Limburg heeft de afgelopen drie jaar middels een sloopregeling Glas voor Glas circa 15,5 hectare solitair oud glas opgeruimd. Het ging om kleine kasopstanden van 0,33 hectare, maar ook één aanvraag voor sloop van 8,6 hectare oud glas. De provincie zette daarvoor in totaal circa 6 ton in.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin