Doorgaan naar artikel

Partij wil volledig inzicht handhaving glastuinbouw Westland

De Westlandse oppositiepartij Westland Verstand wil van alle elf dorpen voorbeelden met handhaving van glastuinbouwbestemming op percelen die niet in productie zijn.

Die partij wil het beleid van de gemeente toetsen, omdat er volgens haar ‘maar wat aangemodderd wordt’. Westland Verstandig vindt het vreemd dat de gemeente flexibel is met de bestemming van de Demokwekerij omdat die partij bij verkoop wil investeren en verhuizen naar de Horticampus.

Branchevreemd

Ook noemt Westland Verstandig Tuinderij in De Lier, de Watertuin in Naaldwijk en de ranch aan de Galgeweg als bedrijven waar branchevreemde activiteiten ogenschijnlijk worden toegestaan, terwijl elders op kleine percelen wordt gehandhaafd, zonder duidelijke toekomstige bijdrage aan schaalvergroting. De politieke partij is voor een ruimer handhavingsbeleid en pleit ook niet voor het strikt handhaven bij bovengenoemde bedrijven.

1.000 dossiers

Westland Verstandig wil dat de gemeente van de aangekondigde 1.000 handhavingsdossiers per dossier aangeeft welke stappen zijn gezet en waarom. De gemeente heeft de mogelijkheid een tijdelijke ontheffing te verlenen in afwachting van reconstructie. Ook van dit instrument wil Westland Verstandig weten hoe vaak dit is toegepast.

In eerdere vragen aan het College van Burgemeester en wethouders vroeg de partij al uitleg over de plannen van de gemeente om woningen voor statushouders te bouwen op een perceel met een glastuinbouwbestemming.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin