Doorgaan naar artikel

Doorzoeking bij uitzendbureau van tuinders

De Inspectie SZW heeft donderdag een doorzoeking verricht bij een Limburgs uitzendbureau dat bij eigen glastuinbouwbedrijven personeel inzette.

Het uitzendbureau wordt verdacht van valsheid in geschrifte, zoals overtreding van de arbeidstijdenregistratie. Het bureau laat werknemers ook in het weekend werken, maar betaalt daarvoor vermoedelijk geen toeslag uit, stelt Inspectie SZW. De doorzoeking vond plaats in het kader van een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.

Het onderzoek richt zich op lange werkweken waarbij niet alle gewerkte uren werden geregistreerd en het niet uitbetalen van toeslagen op overuren. Bij de doorzoeking gisteren is de administratie in beslag genomen.

Het vermoeden van de te lange werktijden, het niet correct uitbetalen van de gewerkte uren en het niet goed bijhouden van de arbeidstijden van de werknemers, heeft geleid tot het strafrechtelijk onderzoek.  Voor de aanpak van misstanden in de uitzendbranche werkt de Inspectie SZW samen met o.a. de Belastingdienst, UWV, SNCU, SNA, werkgevers- en werknemersorganisaties en brancheorganisaties.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin