Doorgaan naar artikel

Buurman wil geen huis, sporthal en super op glasperceel

De gemeente Huissen heeft op juiste gronden toestemming gegeven voor de bouw van een woning op een gesaneerd glasperceel van ruim 6.700 vierkante meter.

De Raad van State moest oordelen over een beroep van een omwonende tegen de bouwvergunning voor de woning, op basis van de sloopregeling. Het bezwaar van de buurman is niet zozeer de woning, maar wel in combinatie met andere plannen met het oude tuinland.

In de toekomst komt er mogelijk ook een sporthal, andere woningen en een supermarkt op het perceel. Opgeteld doen die plannen afbreuk aan ruimtelijke ordening in het gebied, stelt de buurman.

relevant

De Raad van State vindt mogelijke toekomstige bouwplannen voor het perceel nu niet relevant. De rechter heeft de bouwvergunning dan ook alleen getoetst tegen de gemeentelijke sloopregels. Volgens die regels is de bouwvergunning juist verstrekt, ook als de woning aan de rand van het perceel geplaatst wordt.

saneringsregels

De buurman wijst erop dat bij saneringsregels in het buitengebied ook rekening gehouden moet worden met de regel dat de bebouwing met minimaal 50 procent moet worden gereduceerd. De gemeente Huissen zal bij verdere bouwplannen voor het oude glasperceel een aparte procedure moeten doorlopen, oordeelt de Raad van State. De buurman heeft dan alle gelegenheid zijn bezwaren tegen de ontwikkeling van het oude tuinland in te brengen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin