Doorgaan naar artikel

Werkbezoek coalitie HOT afgezegd

De provincie Zuid-Holland schrapt een werkbezoek aan de glastuinbouw in het Westland en daarbuiten.

Voor de geplande bijeenkomst op 10 juni waren te weinig aanmeldingen van Zuid-Hollandse politieke partijen. De bijeenkomst was bedoeld om inzicht te krijgen in activiteiten van Coalitie HOT. In Coalitie HOT werken overheid, afzetorganisaties en Rabobank samen aan een ontwikkeling en herstructurering van de glastuinbouw, allereerst in het Westland.

Doel van de bijeenkomst was om de commissie tussentijds te informeren over hoe verschillende partners aankijken tegen de problematiek in de tuinbouw en de aanpak in het Westland. Op verzoek van de commissie wordt er daarbij breder gekeken dan alleen naar het Westland.

Een werkbezoek kan alleen plaatsvinden als minimaal vijf fracties aanwezig zijn. Het aantal aanmeldingen lag lager. Volgens één van de fracties vinden veel werkbezoeken plaats en kunnen met name kleine fracties daardoor niet aan alle werkbezoeken meedoen.

Woensdagavond bleek op de commissievergadering ruimte dat nu geïnventariseerd wordt of een nieuw bezoek gepland kan worden. De provincie heeft ook een belangrijke rol in het regionale tuinbouwbeleid. De bespreking van de gebiedsverkenning Westland staat op de planning voor eind dit jaar, begin 2017.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin